Kontakt
Fotografering

Gravid & Barnfotograf

Västervik | Ankarsrum | Vimmerby


MEJLA MIG

 
 
 
 
 
 

Fotostudio på Skyttevägen 1

"Gult hus på hörntomt"

OM ROSANNA

Hur min fotoresa började


Fotograferat sen barnsben och gillade att fota mycket life style och dokumentärt. Runt 2012 köpte jag min första "riktiga" kamera och fotade mitt första bröllop. Det var kärlek vid första ögonkastet! 

 

Under 2008 - 2014 jobbade jag vid sidan om i en second hand butik för Erikshjälpen. Där tog jag chansen att fotografera väldigt mycket produktbilder och skyltfönster. Detaljbilder och annorlunda vinklar var riktigt kul!

 

"En period i mitt liv som verkligen präglade mig."

 

Under min givande tid hos Erikshjälpen fick jag möjligheten att åka ner till en av de fattigare delarna av Rumänien. Där vi besökte byar som vi samlat in pengar till samt hjälpt till att bygga upp skolor. Bland annat en trygg "familjeby" för barn från olika familjeförhållande. En period i mitt liv som verkligen satte sina spår. Mitt möte med dom utsatta barnen gjorde så att jag vill fortsätta engagera mig i detta. Jag har varit under en längre tid fadder och känner att mitt lilla kan göra så mycket. Jag vet trotsallt att vissa system fungerar efter mina egna erfarenheter.

Varför fotograferar jag


”Att kunna gå tillbaka till bilder för att minnas

en person eller en känsla är ovärderligt!”

 

Den största anledningen till varför jag fotograferar är för att bilder ökar i värde!

Tanken kom till mig när min pappa plötsligt gick bort i lungcancer 14/1-17, samma dag som jag fick reda på att jag var gravid. Mycket blandade känslor som jag inte visste hur jag skulle uttrycka mig på. Bilder blev därför så värdefullt för mig.

 

Jag letade fram bilder på min pappa och kände mig så glad att jag hade tagit så många genom åren. För under hela min barndom visste jag, att jag var tvungen att dokumentera så mycket som möjligt av min pappa. Min pappa var 48 år när jag föddes och därför kändes det

 som att tiden jag skulle få med min pappa, var kort.

 

"Jag är så oerhört tacksam för min passion för att fotografera,

som gjorde det möjligt att jag har så många fina bilder på min pappa idag."

 

Så när jag väntade min son visste jag att jag måste dokumentera min mage. För man visste ju aldrig hur det kunde gå. Jag fick så mycket inspiration till att fota gravida och fånga den stora kärleken till sitt ofödda barn men även förväntan av den tid som kommer. Jag fick hjälp med att ta bilder på min mage av en god vän till mig och känner mig så tacksam att jag just fick det. Samma sak där, att kunna gå tillbaka till dom bilderna idag och uppleva det man kände och den tiden är just det, ovärderligt.

På den här vägen är det.


Vad jag vill


Jag vill med mina bilder förmedla en känsla, en person eller en stund. Tiden är kort och man måste ta vara på varje minut! Jag har valt min inriktning efter mina livserfarenheter och för att jag verkligen brinner för det!

 

Med min skämtsamma personlighet, stolliga idéer och spring i benen. Kommer det inte vara stelt och tråkigt! Lite det som gör mig till den person jag är. Kan även tillägga att jag är lite klumpig och går lätt in i saker när jag är "in action" men vet du va? Det bjuder jag på!

 

”Alltid bra att ha något att skratta åt om

det känns lite ovant att stå framför kameran.”

 

Genom att boka mig som just din fotograf kan du känna dig säker på att jag kommer göra allt för att du ska få bilder som du kommer uppskatta resten av ditt liv!